20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia poate avea surprize în privința zăcămintelor de mare adâncime

România poate avea surprize în privința zăcămintelor de mare adâncime

Subsolul țării ar putea să rezerve "niște surprize" în condițiile în care mai multe companii petroliere au în plan forări la mari adâncimi în zonele în care exploatează deja zăcăminte de hidrocarburi, a declarat Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Este posibil ca subsolul țării noastre să ne rezerve niște surprize. Deși producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, încă nu știm exact ce este în subsol", a declarat Nicolescu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că există foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zăcăminte pe campurile petroliefere mature.
România a fost prima ţară din lume cu producţie de petrol și gaze naturale, oficial înregistrată în statisticile internaţionale, în 1857, de 275 tone.

Cea mai mare producție de petrol a fost înregistrată, în România, în 1976, respectiv 14,6 milioane de tone. În prezent, producția națională de petrol este de circa 4 milioane tone anual.

În 1986 a fost consemantă cea mai mare producție de gaze naturale, de 36,2 miliarde de metri cubi. Producția actuală de gaze este de circa 11 miliarde metri cubi.

Cele mai citite

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...
Ultima oră
Pe aceeași temă