11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele bulgar: Rusia a început RĂZBOIUL HIBRID în Balcani. Cine urmează

Președintele bulgar: Rusia a început RĂZBOIUL HIBRID în Balcani. Cine urmează

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, consideră că Rusia a început un război hibrid asupra țărilor din Balcani, iar Bulgaria resimte deja efectele acestuia.

Scopul acestor acțiuni ale Rusiei este „destabilizarea  întregii Europei”, a avertizat președintele Plevneliev, citat de agenția Novinite.

Liderul de la Sofia a subliniat că Bulgaria este deja o țintă a acțiunilor de război hibrid. Concret, Rusia a lansat atacuri cibernetice masive asupra unor instituții de stat din Bulgaria și a violat spațiul aerian al Bulgariei, afirmă președintele Plevneliev.

Site-urile Guvernului, Parlamentului și Comisiei  Electorale Centrale de la Sofia au fost sparte de mai multe ori, între 25 octombrie – 1 noiembrie 2015, exact în perioada în care s-au desfășurat cele două tururi ale alegerilor locale din Bulgaria.

“Există foarte puține state din lume care pot organiza asemenea atacuri”, a subliniat președintele Bulgariei.

Pe de altă parte, după ocuparea peninsulei Crimeea de către Rusia, în anul 2014, avioane ale Rusiei au violat de mai multe ori spațiul aerian al Bulgariei, a spus acesta.

Plevneliev consideră că acțiunile menționate de el reprezintă doar prima etapă a unui război hibrid asupra întregii Europe.

El nu a indicat ce țară ar putea fi următoarea țintă a Rusiei, în această confruntare. Amintim însă că statele baltice au fost deja ținta unor asemenea acțiuni, lansate de informaticieni ruși.

Liderul de la Sofia a făcut aceste considerații după întoarcerea lui de la reuniunea de la București a reprezentanților a nouă state din Europa Centrală și de Est. Reuniunea a analizat deteriorarea situației de securitate din Europa, în urma acțiunilor agresive ale Rusiei.

Citește și:  Războiul din Ucraina. Ce armă a RUŞILOR îi îngrijorează pe AMERICANI

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă