25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRusia avertizează România că urmează un val de migranți pe teritoriul ei

Rusia avertizează România că urmează un val de migranți pe teritoriul ei

Rusia a făcut publică o hartă care indică următoarele direcții ale fluxurilor de migranți în zona Balcanilor.

Pe această hartă, România este străbătută de un flux de migranți care vine din Turcia pe Marea Neagră, trece prin Dobrogea, apoi traversează România prin centru și iese în Ungaria.

Infografia este publicată de agenția rusă de propagandă Sputnik News. Traseul prin România este denumit “rută alternativă”, în timp ce traseul prin Grecia, Macedonia și Serbia este  denumit “rută balcanică”.

Explicația oferită sub această hartă este foarte sumară: “Migranții utilizează așa-numita rută balcanică pentru a călători prin Grecia și Macedonia spre țările UE bogate. La 7 martie, UE și Turcia au încheiat o înțelegere pentru a închide intrarea refugiaților prin această rută”.

Se poate deduce, conform Sputnik News, că după închiderea rutei balcanice, prin Grecia și Macedonia, fluxul de migranți va fi deviat pe ruta alternativă, prin România.

Agenția rusă Sputnik nu dă niciun indiciu despre proveniența informațiilor pe baza cărora a aflat planurile de viitor ale refugiaților și a realizat infografia. 

Amintim că, la sfârșitul anului 2015, au existat opinii conform cărora fluxul de migranți care pune probleme Europei Occidentale este dirijat de Rusia. Unul dintre analiștii români care a susținut această idee, pe care a prezentat-o drept “operațiune militară”, a fost generalul ( r ) Constantin Degeratu, fost șef al Statului Major General.

La sfârșitul lunii februarie 2016, ministrul român de Interne, Petre Tobă, îi declara omologului său din Ungaria, Sandor Pinter, că România a reușit să stopeze o rută secundară de migrație pe Marea Neagră. Informația a fost făcută publică printr-un comunicat al Ministerului de Interne al României. Comunicatul MAI nu a oferit detalii despre riscul sosirii în România, în următoarea perioadă, peste Marea Neagră, a altor refugiați.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă