14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRusia răspândește panica printre ucraineni cu ajutorul reţelelor de socializare

Rusia răspândește panica printre ucraineni cu ajutorul reţelelor de socializare

Reţele de socializare sunt folosite de serviciilespecile ale Rusiei pentru a dezinforma şi a crea panică în rândul ucrainenilor, potrivit Serviciului ucrainean de securitate (SBU).

Potrivit şeful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de Mediafax, Moscova desfăşoară "un atac psihologic" în Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroriştilor (insurgenţilor), care pretind că sunt jurnalişti".

Nalivaicenko a informat că serviciile ruse folosesc reţele de socializare, adrese electronice şi numere de telefon mobil ale ceţăţenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panică" în rândul acestora.

"Ele (serviciile speciale) transmit informaţii false, provoacă panică, pentru a destabiliza situaţia în ţara noastră", a subliniat el.

"Vreau să vă informez că, în prezent, ruşii folosesc în mod cinic şi josnic reţeaua de socializare Facebook. Ne-am adresat în repetate rânduri către conducerea acestei reţele, dar nu am reuşit să soluţionăm nimic", a afirmat şeful SBU, adăugând că "ruşii piratează sau blochează conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informaţii false", mai scrie Mediafax.

Nalivaicenko a menţionât că partea ucraineană a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara acţiunile Moscovei.

Cele mai citite

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă