15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia şi foste state sovietice, ALIANŢĂ împotriva islamiştilor

Rusia şi foste state sovietice, ALIANŢĂ împotriva islamiştilor

Rusia şi state foste sovietice vor crea o forţă specială pentru protejarea ţărilor situate la frontiera cu Afganistanul de infiltrarea islamiştilor, anunţă preşedintele rus, Vladimir Putin, după o reuniune desfăşurată în Kazahstan, informează cotidianul The New York Times, citat de Mediafax. 

“Teroriştii din toate organizaţiile câştigă influenţă şi nu îşi ascund planurile de expansiune. Unul dintre obiectivele urmărite este să se extindă în centrul Asiei. Este important să fim pregătiţi pentru acţiuni coordonate în scopul combaterii terorismului“, a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei reuniuni a Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Liderii CSI au stabilit crearea unei forţe militare speciale pentru protejarea ţărilor care au frontiere cu Afganistanul.

În plus, Vladimir Putin a cerut eforturi coordonate ale statelor foste sovietice pentru evitarea tranzitului islamiştilor din Afganistan în Siria.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă