14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRusia susține că noua deviză a serviciului secret de la Kiev o...

Rusia susține că noua deviză a serviciului secret de la Kiev o copiază pe cea a Germaniei naziste

Autoritățile Rusiei reclamă faptul că noua deviză aleasă de serviciul secret al Ucrainei ar copia o lozincă folosită de Germania nazistă.

Agenția de presă oficială a Rusiei, TASS, anunță că serviciul de informații GUR din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a afișat acum câteva zile o nouă deviză. Aceasta este "Ukraina ponad use"  ("Ucraina deasupra tuturor").

Noua deviză ucraineană a fost remarcată, la data de 24 octombrie, la o ceremonie în cadrul căreia președintele Petro Poroșenko l-a instalat în funcție pe noul șef al serviciului de informații GUR, generalul Vasyl Burba.

Vicepremierul Rusiei, Dmitry Rogozin, s-a întrebat ironic dacă "Ukraina ponad use nu ne amintește nimic?" în condițiile în care "Deutschland uber Alles" ("Germania deasupra tuturor") "a fost o lozincă similară folosită de cel de-al treilea Reich".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Omul de afaceri Ion Leu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Tribunalul Buzău a dictat marți o sentință de șapte ani de închisoare cu executare pentru antreprenorul buzoian Ion Leu, acuzat de evaziune fiscală...

Brașovul e singurul oraș din țară intrat în cursa pentru a deveni Capitală Verde Europeană

Brașovul, o nouă tentativă pentru a deveni Capitală Verde Europeană. Este singurul oraș din România care a trecut de prima etapă de evaluare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă