22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialS-a lansat primul ceas inteligent creat de români. Ce funcţii are X-watch

S-a lansat primul ceas inteligent creat de români. Ce funcţii are X-watch

Primul ceas inteligent creat de români, X-watch, a fost lansat miercuri. Pe lângă funcţiile obişnuite, precum afișarea orei și declanșarea unei alarme, ceasul are și o funcție de protecție antifurt a smartphone-ului.

Astfel, X-watch își poate avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicații preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0, potrivit evolio.ro.

De asemenea, ceasul inteligent va localiza prin GPS locul în care se află telefonul sau tableta.

Totodată, X-watch va avea funcţii de răspundere la apeluri sau sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor şi redarea melodiilor de pe smartphone sau tabletă.

În plus, ceasul poate să monitorizeze pulsul, să numere pașii, dar și caloriile consumate, prin intermediul aplicației Fitness Manager.

X-watch este compatibil atât cu telefoanele inteligente și cu tablete care operează pe sistemul Android, începând de la versiunea 4.3 și cele ulterioare, dar și cu dispozitivele cu sistem de operare IOS: Iphone și Ipad.

Ceasul inteligent costă 399 de lei, dar în perioada de precomandă, care începe din 1 octombrie, X-watch poate fi cumpărat la preţul de 249 de lei.

X-watch are o autonomie de două până la cinci zile de funcţionare şi poate fi customizat prin alegerea unui ecran şi a temei preferate din nouă variante posibile. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă