13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialȘase civili, uciși în confruntările de la Donețk

Șase civili, uciși în confruntările de la Donețk

Primăria orașului Donețk a anunțat că șase civili au fost ucişi în cursul confruntărilor dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi în ultimele 24 de ore, la Doneţk, bastion separatist din estul Ucrainei, anunță Mediafax.

"Şase civili au murit în timpul ostilităţilor", a declarat viceprimarul Kostiantin Savinov.

Jurnaliştii AFP au fost duminică martorii unui duel al artileriei grele, fiind lansate până la 20 de tiruri pe minut, în apropierea aeroportului din Doneţk, instalaţii aflate sub controlul forţelor armate ucrainene. Un fum negru acoperea cerul în apropiere.

În timp ce rebelii trăgeau din zonele locuite, forţele armate ucrainene ripostau de pe aeroport, a constatat AFP.

Primăria din Doneţk, care a calificat situaţia drept "critică", a declarat încă de duminică seara că bombardamentele au provocat victime în rândul populaţiei, fără a furniza alte detalii.

Aceste confruntări s-au produs în pofida armistiţiului încheiat între Guvern şi insurgenţi la 5 septembrie pentru a pune capăt celor cinci luni de lupte soldate cu 2.700 de morţi.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă