13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialScandal la ICCJ. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, s-a certat cu...

Scandal la ICCJ. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, s-a certat cu un membru al completului de judecată

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a avut, miercuri dimineața un schimb de replici cu un membru al completului care judecă solicitarea lui Dan Voiculescu de a judeca strămutarea contestației la o altă instanță, informează B1tv.

Mateuț a spus că a venit cu articole de presă în fața magistraților. El a mai spus că este vorba despre un ”risc de imparțialitate” și a fost iritat când una dintre judecătoare l-a întrebat de ce susține că judecătorii CAB ar fi imparțiali, moment în care avocatul a devenit agresiv prin limbaj.

Președintele completului de judecată i-a spus acestuia că nu este permis un astfel de comportament într-o sală de judecată, iar Mateuț s-a calmat în cele din urmă. 
 
Dan Voiculescu cere instanţei supreme ca cererea sa de anulare a hotărârii definitive de condamnare din dosarul ICA să fie judecată de altă instanţă decât Curtea de Apel. Avocatul acestuia, la sosirea la ÎCCJ, a spus că este absolut necesar ca acea contestație făcută împotriva pedepsei de la Curtea de Apel București să se judece în altă parte, la o altă instanță similară, pentru că instanța care l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare este lipsită de obiectivitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă