11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSeism puternic în Filipine

Seism puternic în Filipine

Un puternic cutremur de pământ s-a produs vineri noapte în sudul arhipelagului Filipine, fiind înregistrate până în prezent șase victime și peste 100 de persoane rănite, indică sâmbătă media locală, citată de agențiile DPA și Kyodo.

Seismul cu magnitudinea 6,7 a lăsat fără energie electrică numeroase clădiri și locuințe și a afectat structurile de rezistență ale unor stabilimente care s-au prăbușit în provincia Surigao del Norte, la 730 de km sud de capitala Manila.

Potrivit Institutului de vulcanologie și seismologie din Filipine, seismul a avut epicentrul în apropiere de orașul Surigao și s-a produs la ora locală 10.03 p.m. (14.03 GMT). 

Este haos, foarte mulți din cei afectați sunt în stare de șoc. Multe zone nu au electricitate și aeroportul a fost închis, a declarat sâmbătă guvernatorul provinciei Sol Matugas pentru un post de radio din Manila.

Purtătorul de cuvânt al agenției pentru intervenții în situații de urgență April Rose Sanchez a indicat că în prezent sunt 108 persoane rănite.

Este cel mai puternic seism care lovește această zonă din Filipine de la cel din 1879, care a avut o magnitudine de 6,9, indică Institutul de vulcanologie și seismologie din Filipine. 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă