14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSeparatiştii acuză forţele ucrainene că au folosit arme CHIMICE

Separatiştii acuză forţele ucrainene că au folosit arme CHIMICE

Serghei Şamberin, adjunctul ministrului Apărării din republica separatistă ucraineană Doneţk, a acuzat forţele de securitate ucrainene că au folosit bombe chimice când au bombardat satul Semenovka din Donbas.

Potrivit lui Şamberin, după atacarea satului cu bombe chimice, mai mulţi locuitori au fost otrăviţi, fiind trataţi în spitale, informează Mediafax.

"În unele cazuri, când aceste bombe chimice au fost lansate spre obiectivele noastre, au ars asfaltul şi au format gropi de 1,5 metri adâncime. De asemenea, numeroase persoane au fost otrăvite", a precizat el.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat recent că Moscova este îngrijorată de afirmaţiile potrivit cărora forţele ucrainene au folosit bombe incendiare.

Cel puţin 6.500 de persoane au murit în conflictul armat din estul Ucrainei, de la începutul anului trecut şi până în prezent, potrivit estimărilor ONU.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...
Ultima oră
Pe aceeași temă