12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSistemul antiaerian rusesc S-400, instalat în apropierea frontierei cu Turcia

Sistemul antiaerian rusesc S-400, instalat în apropierea frontierei cu Turcia

Moscova a instalat sistemul S-400 în provincia siriană Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia, după ce marți, Turcia a doborât un avion de război rusesc, la frontiera cu Siria, informează Mediafax.

Sistemul antiaerian S-400 este unul avansat și implică rachete de tip sol-aer, capabile să lovească cu precizie ţinte situate pe o rază de până 400 de kilometri.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Moscova a avertizat joi că mobilizarea sistemului S-400 “va complica şi mai mult o situaţie şi aşa complicată în spaţiul aerian al Siriei”.

Citește și: Erdogan: Turcia va lua măsuri imediate, dacă un avion militar va fi doborât de Rusia, în spațiul aerian sirian

William Stevens a subliniat pentru Interfax că sistemul S-400 “nu face nimic în plus în lupta împotriva Statului Islamic (SI), având în vedere că ei (jihadiştii) nu au forţe aeriene”.

Stevens a adăugat că Washingtonul aşteaptă ca Rusia să respecte memorandumul bilateral cu privire la siguranţa zborurilor în zona de operaţiuni militare.

În aceste condiții, președintele Turciei a declarat că va lua măsuri imediate, dacă un avion militar turc va fi doborât de Rusia, în spațiul aerian sirian.

Citește și: Ambasadorul rus la Ankara, convocat de ministrul de Externe al Turciei

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă