12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSituație sub control la bordul feribotului care a luat foc

Situație sub control la bordul feribotului care a luat foc

Situaţia la bordul feribotului Norman Atlantic, unde sâmbătă seara a izbucnit un incendiu, se află sub controlul autorităților, informează Mediafax.

La bordul navei nu mai era "decât fum" în jurul orei 18.30 GMT (20.30, ora României), a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Anek, care folosea feribotul Norman Atlantic.

"Mai multe nave încearcă din nou să se apropie de feribot, cu scopul de a recupera pasagerii cu ajutorul scărilor din frânghie".

Compania greacă, care a închiriat feribotul de la proprietarul său italian, a confirmat că remorcarea navei a început, însă a fost întreruptă după ce "un cablu al remorcherului s-a rupt".

Anterior, paza italiană de coastă a afirmat că remorcherul Marietta Barretta a reuşit să se fixeze de feribot.

Destinaţia navei, de unde spre seară au fost evacuate doar 167 din 478 de persoane, nu este clară, a confirmat Anek.

Potrivit companiei, "autorităţile italiene insistă în continuare ca nava să fie remorcată spre portul Brindisi", în Italia, în timp ce Albania este mult mai aproape.

Totodată, Carlo Visentini, directorul companiei proprietare a feribotului, a informat că nava a trecut cu succes o recentă inspecţie, după reparaţia unei uşi de urgenţă defecte.

Inspecţia a avut loc pe 19 decembrie, în portul Patras din Grecia. "Verificările au confirmat că nava era în stare perfectă", a declarat el, potrivit agenţiei ANSA.

"Inspectorii au descoperit un mic defect la una din uşile de urgenţă, numărul 112, situată pe puntea 5, acolo unde a izbucnit incendiul, potrivit informaţiilor noastre", a adăugat Visentini.

"Acest defect a fost reparat imediat, inspectorii au rămas mulţumiţi, iar vasul a putut continua să navigheze", a dat el asigurări.

Cele mai citite

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă