20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSlovacia boicotează sancţiunile UE împotriva Rusiei

Slovacia boicotează sancţiunile UE împotriva Rusiei

Premierul slovac, Robert Fico, a cerut limitarea sancţiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei, pentru a putea continua exporturile în această țară acuzată de intervenţie militară directă în Ucraina.

"Cerem ca unele bunuri care figurează pe listă să fie suprimate, pentru ca noi să le putem exporta spre Rusia", a declarat Fico, la sfârşitul unei reuniuni a Guvernului său, scrie Mediafax.

Bratislava se pronunţă, în special, împotriva sancţiunilor care vizează activităţile filialei slovace a băncii Sberbank şi exporturile de bunuri de uz civil şi potenţial militar, a adăugat Fico, subliniind că ţara sa nu vrea să "submineze unitatea Uniunii Europene".

Premierul ceh Bohuslav Sobotka, de asemenea, a declarat recent că Cehia îşi rezervă dreptul de a face "obiecţii" în privinţa înăspririi sancţiunilor Uniunii Europene (UE) contra Rusiei, acuzată de intervenţie militară directă împotriva Ucrainei.

"Ne-am dori o schimbare asupra condiţiilor de aplicare a sancţiunilor, deoarece ele perturbă (…) exporturile de echipamente mecanice cehe către Rusia", a declarat Sobotka după o reuniune a Guvernului ceh.

La rândul său, ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Jan Madlek, a anunţat miercuri că exporturile cehe de bunuri cu dublu uz către Rusia au atins 1,7 milioane de coroane (61 de milioane de euro) de la începutul anului, mai scrie Mediafax.

Comisia Europeană le-a prezentat miercuri statelor membre UE propuneri pentru înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei.

Cele mai citite

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă