18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialȘomajul a scăzut nesemnificativ în septembrie

Șomajul a scăzut nesemnificativ în septembrie

Rata şomajului a fost estimată la 6,9% în luna septembrie, în scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna septembrie din anul curent este de 637 mii persoane, în scădere faţă de luna precedentă (654 mii persoane).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,0% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna septembrie 2014 (6,2% în cazul bărbaţilor şi 4,9% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2014.

Cele mai citite

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea
Ultima oră
Pe aceeași temă