11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSPANIA: Guvernul de la Madrid va ataca în justiţie votul simbolic pentru...

SPANIA: Guvernul de la Madrid va ataca în justiţie votul simbolic pentru independenţa Cataloniei

Autorităţile de la Madrid spun că Executivul va contesta la Tribunalul Constituţional consultarea simbolică privind independenţa Catalonia care ar urma să aibă lor pe 9 noiembrie, informează AFP, citat de Mediafax.

Referendumul a fost suspendat la 29 septembrie de Tribunalul Constituţional, la cererea Guvernului spaniol. Organizarea lui ar fi însemnat că Executivul din această puternică regiune cu 7,5 milioane de locuitori (din totalul de 47 de milioane de spanioli) acţionează ilegal şi îi pune în pericol pe funcţionarii care ar fi participat.

În aceste condiţii, Executivul catalan a decis să organizeze această consultare alternativă la care ar putea să ia parte 5,4 milioane de catalani.

 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă