15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA revizuiește procedurile antiteroriste după moartea accidentală a celor doi ostatici occidentali

SUA revizuiește procedurile antiteroriste după moartea accidentală a celor doi ostatici occidentali

Statele Unite vor continua operaţiunile pentru combaterea terorismului, dar procedurile de intervenţie vor fi revizuite, în urma raidului din Pakistan, soldat cu moartea a doi ostatici deţinuţi de Al-Qaida, anunţă Casa Albă, precizând că rudele victimelor vor primi compensaţii, potrivit Mediafax. 

“Operaţiunile antiteroriste vor continua, dar procedurile de intervenţie vor fi revizuite. Rudele celor doi ostatici vor primi compensaţii“, a comunicat Preşedinţia Statelor Unite.

Citește și: Obama își cere scuze după moartea celor doi ostatici într-un raid american

Preşedintele SUA, Barack Obama, a prezentat scuze pentru raidul aerian american soldat cu moartea a doi ostatici deţinuţi de reţeaua terorită Al-Qaida.

“În calitatea de preşedinte şi de comandant suprem, îmi asum responsabilitatea deplină pentru toate operaţiunile antiteroriste, inclusiv pentru cea soldată cu moartea lui Warren şi a lui Giovanni”, a declarat Obama, prezentând scuze în numele Administraţiei Statelor Unite.

Doi ostatici occidentali – un american şi un italian – au fost ucişi din greşeală într-un raid aerian efectuat de Statele Unite împotriva unor poziţii Al-Qaida din Pakistan. “Doi ostatici nevinovaţi deţinuţi de Al-Qaida au fost ucişi într-o operaţiune americană împotriva reţelei teroriste”, a comunicat Casa Albă. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Josh Earnest, a declarat că cei doi ostatici decedaţi sunt Warren Weinstein, un american răpit de Al-Qaida în 2011, şi italianul Giovanni Lo Porto, deţinut de terorişti din 2012.

Raidul aerian american a fost efectuat într-un fief al reţelei Al-Qaida din Pakistan în ianuarie, dar concluziile au fost făcute publice joi. “Analizarea informaţiilor disponibile a condus la concluzia că cei doi ostatici au fost ucişi accidental în cursul operaţiunii. Raidul aerian a vizat o clădire a reţelei Al-Qaida, la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan. Nu putem exprima în cuvinte durerea pentru această tragedie”, a subliniat Casa Albă.

Potrivit Preşedinţiei SUA, în Pakistan au fost omorâţi şi alţi doi cetăţeni americani suspectaţi de colaborare cu reţeaua teroristă Al-Qaida. Ahmed Farouq, membru al conducerii reţelei teroriste, a murit în acelaşi incident, în timp ce Adam Gadahn, considerat purtător de cuvânt al Al-Qaida, a decedat într-un incident separat.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă