13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCum sprijină SUA lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic

Cum sprijină SUA lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic

Vicepreşedintele american, Joe Biden, l-a asigurat, luni, pe premierul irakian, Haidar al-Abadi, că SUA sprijină lupta împotriva reţelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), relatează Mediafax.

Această conversaţie telefonică a avut loc în contextul unor critici la adresa administraţiei preşedintelui Barack Obama, generate de acuzaţiile aduse armatei irakiene de către secretarul american al Apărării, Ash Carter, conform New York Times.

Şeful Pentagonului a acuzat duminică armata irakiană de lipsă de voinţă în lupta împotriva jihadiştilor din cadrul SI.

“Se pare că forţele irakiene pur şi simplu nu au arătat voinţă de luptă”, a declarat Carter într-un interviu pentru CNN.

Potrivit Casei Albe, vicepreşedintele Biden i-a recunoscut premierului al-Abadi “sacrificiul enorm şi curajul forțelor irakiene în ultimele 18 luni la Ramadi şi în alte zone”.

De asemenea, el a salutat decizia Guvernului irakian de a mobiliza trupe suplimentare în contextul pregătirii unei contraofensive.

În prezent, aproximativ 3.000 de militari americani se află în Irak pentru a antrena forţele irakiene, dar nu sunt în apropierea zonelor de luptă.

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă