13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi tineri din Suceava au folosit un excavator ca să fure

Doi tineri din Suceava au folosit un excavator ca să fure

Doi tineri din comuna suceveană Zvoriştea au fost reţinuţi, joi seară, de către poliţiştii suceveni, aceştia fiind cercetaţi pentru că au furat, folosind un excavator, utilaje de prelucrare a lemnului aparţinând unei asociaţii din Moara, informează Mediafax.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Moara au fost sesizaţi, joi după-amiază, de către reprezentantul unei asociaţii că în perioada 24 – 26 martie din patrimoniul asociaţiei s-au furat mai multe utilaje de prelucrare a lemnului în valoare de aproximativ 10.500 de euro, respectiv un abric trifazic metalic, o maşină de legalizat lemnul, o maşină freză şi finisare şi un circular trifazic metalic.

Poliţiştii au constatat că hoţii au pătruns în subsolul clădirii printr-un geam care nu era blocat, iar de aici în spaţiul de depozitare de la subsol şi au furat utilajele, cel mai probabil cu ajutorul unui autoutilaj tip volă, după ce au deschis uşa de la garaj prin interior.

În urma anchetei, poliţiştii au identificat doi suspecţi, un tânăr de 25 ani şi un altul de 19 ani, ambii din comuna Zvoriştea, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Parchetului Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă