15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Trei turişti străini, înjunghiaţi la hotelul Bella Vista, din staţiunea turistică...

UPDATE: Trei turişti străini, înjunghiaţi la hotelul Bella Vista, din staţiunea turistică egipteană Hurghada

UPDATE 23.00: Doi atacatori, înarmaţi cu o armă, un cuţit şi o centură cu material exploziv au atacat hotelul Bella Vista din Hurghada, Egipt, cauzând rănirea a trei turişti străini, potrivit Reuters.

Iniţial, agenţiile internaţionale de presă au relatat că atacul din staţiunea turistică de pe litoralul Mării Roşii ar fi fost comis cu arme de foc. Mai mult, sursele citate au precizat că cei doi turişti răniţi sunt din Danemarca, Respectiv Germania.

Cu toate acestea, Ministerul egiptean de Interne a declarat că atacatorii au rănit doi cetăţeni austrieci şi o persoană din Suedia, pe care i-au injunghiat. Mai mult, unul dintre atacatori era un student din suburbia Giza, a capitalei egiptene Cairo. Totodată, ministerul a transmis că agresorii au încercat să pătrundă în hotelul Bella Vista trecând prin restaurantul cu acces dinspre stradă.

Potrivit Agerpres, cei trei turiști “au suferit răni ușoare cu arma albă, dar starea lor este stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Khaled Megahed. Informaţia a fost reiterată şi de un responsabil din cadrul poliţei, care a mai adăugat că un al doilea atacator a fost “grav rănit” în acest atac “dejucat de forțele de securitate”.

UPDATE 21.50: Un oficial din cadrul Ministerului egiptean al Sănătăţii a anunţat, vineri seara, că doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine, informează Mediafax.

“Doi turişti occidentali au fost răniţi în atac, fiind transferaţi la Spitalul Nil din Hurghada”, a declarat Khaled Megahed, purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii, citat de publicaţia Ahram.

Atacul a avut loc la Hotelul “Bella Vista” din Hurghada, staţiune situată pe litoralul Mării Roşii.

.—–

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul, la intrarea într-un hotel frecventat de turiştii străini, în oraşul egiptean Hurghada, situat pe litoralul Mării Roşii, potrivit unor surse de securitate, citate de Reuters.

Potrivit sursei citate, atacatorii ar fi venit pe mare. Pentru moment, nu a fost raportat niciun deces, însă doi turişti străini au fost răniţi în atac. Se presupune că turiştii răniţi sunt din Danemarca şi Germania, iar un turist ar fi fost dus la spital, informează BBC.com

Potrivit televiziunii naţionale din Egipt, unul dintre atacatori a fost ucis, iar altul a fost rănit şi arestat.

Martori au declarat că agresorii aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo.

Atacatorii au comis atacul ca răspuns la îndemnul liderului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, să ucidă evreii “de peste tot”, a precizat Reuters. 

De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în 2015, incident soldat cu 224 de morţi, potrivit Mediafax.

 

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă