22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSute de militari turci, mobilizați la frontiera cu Siria

Sute de militari turci, mobilizați la frontiera cu Siria

300 de militari turci au fost mobilizați, joi seara, la frontiera cu Siria. Ei se vor alătura Operațiunii Scut la Eufrat, potrivit unor surse citate de agenția Anadolu, informează Mediafax.

Efectivele provin de la unităţi speciale ale Brigăzii a 11-a, din provincia turcă Denizli. Militarii au fost transportaţi cu elicoptere la frontiera Turciei cu Siria şi ar urma să pătrundă pe teritoriul sirian în următoarele ore.

Turcia susţine insurgenţii care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad şi a trimis deja trupe în oraşele siriene Jarablus şi Al-Bab, pentru ajutarea rebelilor, combaterea miliţiilor kurde şi a organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Săptămâna trecută, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că operaţiunea militară turcă în Siria are rolul combaterii terorismului, în contextul în care Rusia a cerut explicaţii după ce liderul de la Ankara ameninţase cu înlăturarea regimului Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Cele mai citite

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă