12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSute de vasluieni, expuşi riscului din cauza lipsei vaccinului antihepatic A

Sute de vasluieni, expuşi riscului din cauza lipsei vaccinului antihepatic A

Imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire şi a celor care au venit în contact cu vasluienii diagnosticaţi cu hepatită de tip A în localităţile Păltiniş şi Doagele a fost stopată, după ce autorităţile sanitare au rămas fără vaccin antihepatic, informează Mediafax.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui susţin că s-a ajuns în această situaţie din cauza epuizării fondurilor alocate de Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia de vaccin antihepatic A. Până în prezent, autorităţile sanitare vasluiene au vaccinat 127 de persoane, din care 122 de copii, în localitatea Păltiniş, comunitate cu 300 de oameni, unde 46 de localnici au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A.

În cel de-al doilea focar, cel de la Doagele, DSP Vaslui nu a imunizat nicio persoană, deşi localitatea are 800 de persoane, din care 17 s-au îmbolnăvit deja de hepatită.

Directorul DSP Vaslui nu a putut preciza câţi oameni din cele două sate ar mai trebui imunizaţi.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă