17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTENIS Roland Garos: Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur

TENIS Roland Garos: Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur

Sorana Cîrstea şi-a aflat partenera de întrecere din primul tur la Roland Garros. Venită din calificări, sportiva noastră nu a fost extrasă la tragerea la sorţi, când celelalte reprezentante ale României şi-au aflat partea de tablou.

Cu un parcurs excelent în ultima perioadă, dar şi în calificările de la Paris, Sorana are o misiune destul de grea în primul tur. Ea o va întâlni pe Elina Svitolina (20 WTA), sportivă aflată la rândul ei într-o formă bună.

Învingătoare în martie la Kuala Lumpur, ucraineanca de 21 de ani a confirmat în ultimele luni că se simte ca peştele în apă pe zgură. Ea speră să repete parcursul din 2015 de la Roland Garros, când a atins sferturile de finală.

Dacă va trece de Svitolina, reprezentanta noastră va avea o misiune mult mai uşoară în turul secund, urmând a juca împotriva învingătoarei din disputa Townsend – Hesse.

Cîrstea (99 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe Elise Mertens (180 WTA), cu 6-3, 6-0, într-un meci care a durat doar 55 de minute şi va fi prezentă pentru a opta oară pe tabloul principal de la Roland Garros; cea mai bună performanţă a ei a fost în 2009, atunci când a atins sferturile de finală ale Openului francez.

Atunci, românca a avut un traseu pe care le-a eliminat pe Carly Gullickson, Alize Cornet, Caroline Wozniacki şi Jelena Jankovic, înainte să fie învinsă de Sam Stosur.

5 românce au fost pe tabloul principal la Roland Garros în 2015: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgeru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu. Cel mai departe a ajuns aceasta din urmă, care a bifat o optime (Mitu a fost învinsă de Van Uytvanck, scor 6-1, 6-3).

Adrian Ungur singurul reprezentant român la simplu

Dacă Sorana nu a fost prea norocoasă la tragerea la sorţi, Adrian Ungur, singurul român, se poate declara mulţumit. El va da piept cu Igor Sijsling numărul 37 ATP. Cea mai bună performanţă a olandezului la Roland Garros a fost un tur secund, în 2013, astfel că Ungur poate spera să meargă mai departe.

Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, în urmă cu trei ani, în Cupa Davis. Atunci batavul s-a impus în trei seturi, într-o partidă fără miză: 1-6, 6-3, 6-4.În cazul unui succes, Ungur va avea în turul secund o dispută de foc, contra favoritului 17, Nick Kyrgios.

Cele mai citite

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă