13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTeroriștii Statului Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi răpiți în mai

Teroriștii Statului Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi răpiți în mai

Teroriștii Statului Islamic au eliberat 25 de elevi kurzi răpiți în mai în nordul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie Mediafax.

Aceşti ostatici sunt ultimii eliberaţi din cei 135 de elevi kurzi răpiţi la 29 mai de jihadişti din cadrul SI, potrivit aceleiaşi surse.

Un grup de elevi, cu vârste între 13 şi 15 ani, au fost răpiţi în timp ce se întorceau la Kobane după ce au dat examene în oraşul Alep (nord).

În săptămânile care au urmat răpirii, cinci tineri au reuşit să scape, după care 37 au fost eliberaţi, printre care şi zece fete, potrivit OSDO.

În septembrie, SI a eliberat alţi 70 de elevi, apoi mai mulţi copii individual, înainte de ultimul grup miercuri, conform directorului acestui ONG, Rami Abdel Rahmane.

Aceste eliberări au avut loc în pofida unor lupte violente între SI şi forţele kurde pentru controlul asupra oraşului Kobane, situat la graniţa dintre Siria şi Turcia, mai scrie Mediafax.

Forţele kurde, sprijinite de raiduri ale coaliţie internaţionale, rezistă în faţa jihadiştilor, care au lansat o vastă ofensivă la 16 septembrie. Ele sunt ajutate de-acum şi de rebeli sirieni, iar în curând vor avea parte de susţinerea forţelor kurzilor irakieni peshmergas.

Cele mai citite

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă