15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTot mai multe mașini înmatriculate în România Ce mașini fac excepție

Tot mai multe mașini înmatriculate în România Ce mașini fac excepție

În primul trimestru al anului 2015 au fost înmatriculate 70.574 vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, în creştere cu 14,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 12,5% sub nivelul din decembrie, şi 21.452 de vehicule pentru transportul mărfurilor, cu 9,6% mai multe decât în primul trimestru al anul trecut, informează Mediafax.

Citește și: Foto. Cu ce mașini se vor deplasa pompierii în misiune

Segmentul de autoturisme a consemnat o creştere cu 14,7% la sfârşitul lunii martie, la 69.156 de înmatriculări, în timp ce monopedele şi motocicletele au avut o scădere de 8,7%, la 949 de înmatriculări, iar autobuzele şi microbuzele şi-au redus numărul de înmatriculări cu 6%, la 469, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Totodată, înmatriculările noi de autocamioane pentru transportul de mărfuri au înregistrat un avans de 6,2%, la 12.156 de înregistrări.

În primele trei luni au mai fost înmatriculate 5.977 de remorci şi semiremorci, în urcare cu 15,8%, şi 3.321 de autotractoare, cu 12,1% mai multe.

Faţă de ultimul trimestru al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,5%, iar cele pentru transportul mărfurilor au crescut cu 0,6%.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă