14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTot mai mulţi poliţişti reclamă intenţia unor cetăţeni de a-i mitui

Tot mai mulţi poliţişti reclamă intenţia unor cetăţeni de a-i mitui

Tot mai mulți polițiști refuză să ia mită și, mai mult, sesizează Direcția Generală Anticorupție. Marți, încă doi agenți de poliție din judeţele Iaşi, respectiv Vrancea au refuzat categoric să se lase mituiţi , informează DGA.

”Astfel, după ce ieri, 1 septembrie a.c., un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Pufeşti, judeţul Vrancea a refuzat (pentru a doua oară în cursul acestui an) oferta unui cetăţean de a-l mitui, astăzi, 2 septembrie a.c., un alt poliţist vrâncean de la Postul de Poliţie Garoafa a refuzat 200 euro mită.

Ca urmare a denunţului formulat de poliţist, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant pe C.M., în vârstă de 40 de ani, în timp ce încerca să-l mituiască pe agent cu suma de 200 de lei pentru a nu încheia act de constatare a contravenției potrivit Legii nr. 12/1990 şi a nu dispune măsura complementară a confiscării materialelor neferoase transportate”, anunță DGA.

Făptuitorul fusese depistat, în timpul aceleiași zile, transportând cu o autoutilitară marca Mercedes Vito o cantitate de circa 300 kg materiale neferoase (cupru și aluminiu), fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal.

Precizăm faptul că este pentru a treia oară în cursul acestui an când lucrătorii Postului de Poliţie Garoafa denunţă intenţia unor cetăţeni de a le oferi mită.

 

Tot în cursul zilei de astăzi, 2 septembrie a.c., în jurul orei 1010, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, l-au prins în flagrant pe R.I, în vârstă de 21 de ani, în timp ce oferea unui agent de poliție, din cadrul postului de poliție Coarnele Caprei, județul Iaşi, suma de 200 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul penal.

Făptuitorul fusese depistat la data de 26.08.2014, ora 1230, în timp ce conducea pe drumul public un moped, fără a poseda permis de conducere, ocazie cu care a propus agentului de poliţie o sumă neprecizată de bani, pentru ca acesta să nu întocmească actele de constatare pentru infracţiunea sus-menţionată.

Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin. 1 Noul Cod Penal.

Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă