16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTot mai mulți turiști vizitează România: 3,5 milioane în primele 6 luni...

Tot mai mulți turiști vizitează România: 3,5 milioane în primele 6 luni ale anului

Numărul turiștilor cazați în România în perioad ianuarie – iunie 2014 au urcat cu 5,1%, la 3,5 milioane față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, și în luna iunie a anului curent numărul turiștilor care au trecut pragul unităților de cazare românești a crescut față de iunie 2013, cu 1,8%, la 808.000 de persoane, potrivit informațiilor transmise vineri de Instititul Național de Statistică.

Din totalul turiștilor, românii au reprezentat trei sferturi, adică 76,1%, restul de 23,9% fiind înregistrați ca turiști străini. La rândul lor, la nivelul turiștilor străini, cei mai ulți vizitatori ai României au fost europenii, în proporție covârșitoare, de 77,7% din total. Mergând mai deprte, conform informațiilor transmise de INS, 85,4% din totalul turiștilor europeni sosiți în unitățile de cazare din România sunt cetățeni din Uniunea Europeană.

Din punct de vedere al tipului de unități e cazare preferate de turiștii care vizitează România, hotelurile ocupă cea mai mare pondere: 75,6%, cu 5,6% mai mult față de primul semestru al anului trecut.

Pe de altă parte, numărul turiștilor români care au ieșit din țară pentru a-și petrece vacanțele în străinătate a cresut cu 5,4%, la 5,6 milioane de eprsoane, conform înregistrărilor de la punctele de frontieră, în condițiile în care, potrivit INS, metoda preferată de români pentru plecările în străinătate este pe cale rutieră (74,1%).

Totuși, turismul în România este mai apreciat de români decât de străini. Iar acest lucru reiese din numărul nopților petrecute în țară de fie categorie de turiști. Astfel, în vreme ce românii au înoptat în medie 2,2 nopți la unitățile de cazare din România, străinii au stat doar 2 nopți.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă