18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTrafic îngreunat în centrul țării. Este cod galben de ceață și risc...

Trafic îngreunat în centrul țării. Este cod galben de ceață și risc de polei

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vineri dimineață, în centrul țării, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Pentru judeţele Alba, Harghita, Sibiu, Covasna şi Braşov, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionate nowcasting cu cod galben, valabilă până la ora 11:00, referitoare la acest fenomen. De asemenea, meteorologii au prognozat că există, izolat, condiţii de formare a poleiului.

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul şi pe cele de ceaţă). Când temperaturile sunt scăzute, iar partea carosabilă este umedă, trebuie luată în calcul posibilitatea formării poleiului.

Conform informaţiilor primite da la dispeceratele de poliţie, în judeţele Braşov şi Covasna, ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

Atenţie în special pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul cuprins între kilometrii 238 şi 369, pentru că există porţiuni cu vizibilitate redusă. Şi pe autostrada A2 se circulă în condiţii de aer ceţos pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna, dar vizibilitatea este bună (în jur de 200 de metri).

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

          – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! 

Cele mai citite

Vești bune pentru Irinel Columbeanu. Fiica lui vine să îl viziteze

Irinel Columbeanu se află într-un azil din Ghermănești. Fostul milionar trece prin momente extrem de grele, fiind bolnav, singur și trist de sărbători. Cu...

Primar din Buzău cercetat penal

Ziarul Puterea vă prezintă în exclusivitate informații despre cazul grav de corupție din județul Buzău. Primarul din Balta Albă este cercetat împreună cu...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...
Ultima oră
Pe aceeași temă