21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTsipras le cere grecilor să RESPINGĂ "şantajul" creditorilor

Tsipras le cere grecilor să RESPINGĂ “şantajul” creditorilor

Alexis Tsipras, premierul de extremă stânga de la Atena, le-a cerut grecilor să nu cedeze “şantajului” creditorilor internaţionali, explicând că raportul FMI justifică poziţia Atenei în favoarea restructurării datoriei suverane, informeaz[ BBC, preluat de Mediafax.

Referendumul de duminică nu este despre oportunitatea rămânerii Greciei în zona euro“, a declarat Tsipras într-un discurs televizat adresat naţiunii, subliniind că doreşte rămânerea ţării în spaţiul monedei unice.

Vă îndemn ca, la referendum, să spuneţi «nu» ultimatumurilor, şantajului, diviziunilor şi temerilor“, a declarat Tsipras. Referindu-se la raportul Fondului Monetar Internaţional prezentat joi, Tsipras a apreciat că evaluarea economică justifică poziţia Guvernului Greciei în favoarea restructurării datoriei suverane a ţării.

ştire în curs de actualizare

 

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, a sabotat România

În această perioadă se desfășoară la Meknes cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional al Agriculturii din Maroc, (SIAM) 2024, cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă