27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Zece soldați uciși și opt persoane rănite în explozia unui vehicul-capcană...

Turcia: Zece soldați uciși și opt persoane rănite în explozia unui vehicul-capcană în sud-estul țării

UPDATE 16.20: Bilanţul victimelor a ajuns la 18 persoane, dintre care 10 soldaţi şi 8 civili. Şeful Guvernului a anunţat că atacul aparţine militanţilor kurzi, iar în atac au fost folosite 5 tone de explozibil. 


Șase soldați turci au fost uciși și alte șapte persoane, printre care și civili, au fost rănite în explozia unui vehicul-capcană, duminică, în apropierea unei secții de poliție într-o regiune de frontieră din sud-estul Turciei, au indicat surse de securitate, transmite Reuters preluat de agerpres.

Potrivit surselor, explozia a lovit secția de jandarmerie din Durak, la 20 km de orașul Șemdinli.

Șemdinli se află într-o zonă muntoasă situată în apropierea frontierelor cu Irak și Iran, în provincia Hakkari, unde acționează militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Agenția de știri privată Dogan a relatat că explozia s-a produs în timpul verificărilor întreprinse asupra vehiculelor care circulau pe artera din fața secției de poliție.

PKK, care a lansat o insurgență separatistă în 1994, este considerată organizație teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și SUA.

Un armistițiu de doi ani între grupare și autoritățile turce a luat sfârșit în iulie 2015, violențele ajungând ulterior la niveluri nemaiatinse de la apogeul conflictului, în anii 1990.

Cele mai citite

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Litoralulromanesc.ro: Peste 70.000 de turiști au ales litoralul pentru vacanța de 1 Mai și Paște. Mamaia, Costinești și Vama Veche – stațiunile cele mai...

Litoralul autohton a fost una dintre destinațiile cele mai căutate de români în vacanța de 1 Mai și Paște, peste 70.000 de turiști alegând...
Ultima oră
Pe aceeași temă