19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUcrainenii vor decide prin referendum dacă aderă la NATO

Ucrainenii vor decide prin referendum dacă aderă la NATO

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a afrmat că posibilitatea aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică va fi decisă printr-un referendum organizat în toate regiunile ţării, conform site-ului Kyiv Post, informează Mediafax.

“Problema aderării Ucrainei la NATO este una fundamentală; voi organiza un referendum prin care poporul va decide”, a declarat Poroşenko, după vizita efectuată în Franţa.

El a subliniat, în acest context, că aderarea la Uniunea Europeană este prioritară, dat find faptul că Ucraina este o ţară europeană.

 “Europa nu poate fi completă fără Ucraina”, a precizat Poroşenko.

“În momentul de faţă, s-a renunţat la pacea postbelică şi la sistemul internaţional de acorduri”, a explicat Poroşenko, care a denunțat “agresiunea” ce vizează Ucraina.

Liderul de la Kiev a subliniat că în estul Ucrainei confruntările continuă, evidenţiind necesitatea găsirii unor “mecanisme” pentru a ţine la distanţă părţile beligerante.

“Crimeea va fi mereu regiune ucraineană, este parte integrantă a Ucrainei”, a spus liderul ucrainean.

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă