16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUE prelungește sancțiunile împotriva personalităților implicate în criza din Ucraina

UE prelungește sancțiunile împotriva personalităților implicate în criza din Ucraina

Sancțiunile împotriva personalităților ucrainene și ruse care s-au implicat în conflictul din estul Ucrainei, au fost prelungite de ambasadorii Uniunii Europene cu șase luni, până la 15 martie 2016, potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, citate de Agerpres

”Există un acord politic. Ambasadorii s-au pus de acord pentru prelungirea aplicării sancțiunilor cu șase luni, până la 15 martie anul viitor”, a indicat una dintre sursele citate.

Sancțiunile, ce vizează 150 de persoane și 37 de entități private de viză de intrare în Uniunea Europeană și având averile înghețate, expiră pe data de 15 septembrie.

Kievul, NATO, Uniunea Europeană și Washingtonul acuză Rusia că trimite trupe și arme rebelilor separatiști proruși care luptă contra armatei ucrainene în regiunea Donbas, din estul Ucrainei. Conflictul s-a soldat deja cu peste 6.800 de morți în 16 luni.

Moscova neagă însă orice implicare în conflict.

În afară de liderii politici și militari ai rebelilor proruși, mai mulți membri ai guvernului rus și personalități apropiate președintelui Vladimir Putin figurează pe această listă ”neagră” a UE.

Pe această listă figurează Arkadi Bahin și Anatoli Antonov, adjuncți ai ministrului rus al apărării, mai mulți membri ai Dumei ruise și omul de afaceri Arkadi Rotenberg, o cunoștință veche a președintelui rus Vladimir Putin.

Rusia a ripostat la deciziile UE, elaborând propria sa ”listă neagră” ce cuprinde personalități europene indezirabile, a căror intrare pe teritoriul rus este interzisă. În total, pe această listă se află 89 de nume, printre care doi foști prim-miniștri, înalți responsabili din domeniul apărării și parlamentari occidentali.

 

Cele mai citite

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

Joia Mare. Preasfinția Sa Claudiu a spălat picioarele a 12 tineri în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca

În Joia Mare, 2 mai 2024, în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca la orele dimineții s-a celebrat Vecernia cu Liturghia Sfântului Vasile cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă