19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Danemarca are virusul Zika

Un bărbat din Danemarca are virusul Zika

Primul caz de virus Zika din Danemarca a fost înregistrat, marţi seara, după ce un turist danez care a vizitat America de Sud şi Centrală s-a prezentat la spitalul universitar din Aarhus, prezentând simptome asemănătoare răcelii, informează site-ul The Local, citat de Mediafax.

Danezul s-a prezentat la spitalul universitar din Aarhus, prezentând simptome asemănătoare răcelii. În urma testelor efectuate marţi seară, s-a confirmat că bărbatul este purtător al virusului Zika. Starea sa generală a fost evaluată de medici ca fiind bună, motiv pentru care a fost externat din spital.

Citeşte şi: Alertă în Brazilia, înaintea Jocurilor Olimpice

Şeful departamentului de boli infecţioase al spitalului universitar din Aaarhus, Lars Ostergaard, a precizat că ţânţarii din specia Aedes, care sunt purtători ai virsului, nu au fost găsiţi în Danemarca, astfel că nu există niciun risc de răspândire a virusului. Cu toate acestea, au existat două cazuri în care virusul s-a răspândit prin contact sexual.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au căpătat amploare în America, în condiţiile în care doar 4.000 au fost raportate în Brazilia din noiembrie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că virusul urmează să se răspândească în toate ţările din Americi, în afară de Canada şi Chile.

Şi în Marea Britanie s-au înregistrat cazuri de febră Zika, fiind vorba de turişti care s-au întors din America de Sud.

Virusul Zika purtat de ţânţari din specia Aedes este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii – au capul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora.

Citeşte şi: Virusul Zika, o nouă ameninţare la adresa sănătăţii umane

 

Cele mai citite

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă