15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn important lider al grupării Stat Islamic, capturat în orașul irakian Mosul

Un important lider al grupării Stat Islamic, capturat în orașul irakian Mosul

Un important lider al grupării Stat Islamic,  Abu Bakr al Bagdadi, a fost capturat, miercuri, în orașul irakian Mosul, de forțele antiteroriste, a declarat comandantul acestor unități, generalul Abdelwahab al Saedi, pentru agenția EFE, informează Agerpres.

Acesta l-a identificat pe cel arestat ca fiind Abu Harez al Matiuti, capturarea având loc în estul Mosulului ca urmare a informațiilor furnizate autorităților irakiene de locuitorii din zonă.

Trupele antiteroriste au încercuit locuința unde se ascundea Al Matiuti, împreună cu alți cinci bărbați înarmați, care au fost și ei de asemenea arestați, potrivit generalului al Saedi.

Suspectul principal este interogat în prezent pentru a se afla persoanele și celulele teroriste cu care avea legături, a adăugat conducătorul militar irakian.

Tot miercuri, autoritățile irakiene au anunțat că un total de 137.000 de familii au fost strămutate din cauza violențelor din provincia Ninive și orașul Al Huaiya, de la începutul ofensivei, în octombrie, pentru expulzarea din zonă a grupării teroriste Stat Islamic, relevă o altă informație EFE.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă