13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUn incendiu nestins a făcut ravagii în Catalonia. Sute de hectare de...

Un incendiu nestins a făcut ravagii în Catalonia. Sute de hectare de păduri au ars

Un incendiu nestins de duminică a ars peste 1.200 de hectare de pădure și teren agricol în Catalonia, în nord-estul Spaniei, a anunțat guvernul regional, potrivit Agerpres

Focul a izbucnit duminică în orașul Odena, la aproximativ 67 km vest de Barcelona ca urmare a unei manipulări accidentale a unei combine de către un localnic care s-a dus el însuși la poliție pentru a se autodenunța.

Autoritățile au evacuat duminică două ansambluri rezidențiale, un refugiu pentru animale sălbatice și mai multe restaurante. Circa 800 de persoane au fost evacuate și 124 au petrecut noaptea de duminică spre luni în unele complexe sportive, potrivit pompierilor din Catalonia. Focarul nu a fost încă stins, deși luni condițiile meteo au fost mai favorabile decât în ziua precedentă, cu un vânt mai lejer și umiditate ridicată.

Citește și: Spania, DEVASTATĂ de incendiile de pădure

În Galicia, un alt incendiu a fost stabilizat duminică seară în orașul Navia de Suarna (din provincia Lugo), după ce a afectat cel puțin 431 de hectare de vegetație clasificată în programul “Red Natura 2000” al Uniunii Europene pentru bogăția biodiversității sale.

Serviciile de combatere a incendiilor din cadrul Ministerului Agriculturii au fost nevoite să intervină duminică în unsprezece locații din cinci regiuni (Andaluzia, Asturias, Castilia și Leon, Catalonia, Galicia) situate mai ales în partea de nord-vest a Spaniei.

Între 1 ianuarie și 19 iulie, incendiile au afectat în grade diferite aproape 39.000 de hectare din Spania. Șase incendii s-au produs pe suprafețe de peste 500 de hectare fiecare, potrivit datelor preliminare ale Ministerului. Pentru comparație, în 2012, considerat un an negru al incendiilor, în Spania s-au produs, până la mijlocul lunii iulie, 19 incendii majore, scrie AFP.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă