18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialUn nou tip de fraudă, în ajutorul teroriştilor

Un nou tip de fraudă, în ajutorul teroriştilor

Organizaţiile internaţionale de poliţie Interpol, Europol şi Ameripol au desfăşurat în luna iunie o nouă operaţiune pentru combaterea achiziţionărilor frauduloase de bilete de avion, ceea ce a făcut posibilă arestarea a 140 de persoane şi depistarea a circa 252 de tranzacţii considerate suspecte, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Operaţiunea, denumită 'Airport Action Days', a fost efectuată în 15 şi 16 iunie în 43 de ţări şi a implicat 74 de companii aeriene, în plin Campionat European de Fotbal în Franţa, unde persistă ameninţarea atentatelor. În afară de utilizatorii ale căror carduri bancare au fost piratate, acest gen de fraudă reprezintă "un risc important pentru securitatea mondială, permiţând unor criminali şi terorişti să călătorească fără a fi reperaţi", subliniază Jürgen Stock, secretar general al Interpol, citat într-un comunicat. 

Operaţiunea a relevat necesitatea de a efectua acţiuni coordonate similare, subliniază Interpol, al cărui sediu se află la Lyon, în centrul Franţei. Anul trecut, în urma unei operaţiuni similare, au fost arestate 130 de persoane.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...
Ultima oră
Pe aceeași temă