12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn pompier catalan a condus 2.000 de kilometri pentru a susţine independenţa...

Un pompier catalan a condus 2.000 de kilometri pentru a susţine independenţa Scoţiei

Un pompier catalan a condus 2.000 de kilometri pentru a susţine independenţa Scoţiei. Drumul său a început în nord-estul Spaniei și s-a încheiat la Glasgow la bordul unui Seat 600.

"Am venit pentru a-i susţine pe scoţieni şi pentru a spune lumii că noi, catalanii, vrem de asemenea să avem dreptul la referendum", a declarat Pep Pladeveya, proprietarul maşinii, vopsită în culori ale Cataloniei, scrie Mediafax, care citează AFP.

Pladeveya, care apreciază că locuitorii Cataloniei trăiesc "într-o dictatură", a plecat de la Girona duminică, împreună cu câţiva prieteni, la volanul micuţei maşini, a cărei producţie a fost stopată în 1973.

După trei zile de periplu cu 80 de kilometri pe oră, el a sosit la Glasgow miercuri în momentul desfăşurării ultimei reuniuni a mişcării "Yes Scotland".

Întâmpinat cu multă căldură de adepţii independenţei Scoţiei, el a distribuit pliante cu mesajul "Catalonia nu este Spania", mai scrie Mediafax.

Pep Pladeveya şi-a propus să petreacă întreaga seară în George Square, pentru a-i susţine pe scoţienii care doresc separarea de Marea Britanie şi pentru a cere un referendum pentru autodeterminarea Cataloniei, refuzat de Guvernul spaniol.

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Mesajul Nataliei Intotero de Ziua Națională a Tineretului. Ministrul anunță că peste 15000 de tineri vor merge gratuit în tabără

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului, care este sărbătorită pe data...

Irina Begu, în „sferturile” turneului ITF de la Wiesbaden

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Wiesbaden, după ce a învins-o în trei seturi pe elveţianca Simona...
Ultima oră
Pe aceeași temă