13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUn procuror din Tulcea a încasat șpagă un miel și 600 lei

Un procuror din Tulcea a încasat șpagă un miel și 600 lei

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de Victor Grigoraș, procuror în cadrul DIICOT Tulcea, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, dintre care una comisă în formă continuată.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că există suficiente informații și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care argumentează comiterea infracțiunii.

În ianuarie 2014, la solicitarea unui administrator de firmă, în calitatea sa de procuror la DIICOT Tulcea, suspectul Victor Grigoraș a făcut demersuri pentru preluarea de la o altă unitate de Parchet a unui dosar penal în care era parte respectivul administrator, de la care, în schimbul acestor intervenții, procurorul a primit un miel și 600 de lei.

„La data de 18.04.2014, pentru «ajutorul» acordat, suspectul Grigoraș Victor a acceptat și primit suma de 600 lei pentru sine, și un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. Pentru același ajutor și de la aceeași persoană, la data de 28.04.2014, suspectul Grigoraș Victor a pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea“, se spune în ordonanță.

A „încasat” 5.000 lei pentru intervenții la DSV

În cel de-al doilea caz, pe 28 aprilie, procurorul Grigoraș a acceptat suma de 5.000 de lei de la un reprezentant al unor firme, pe care îl ancheta. Potrivit DNA, banii au fost primiți pentru a face un act contrar atribuțiunilor de serviciu ale unui procuror, respectiv pentru a interveni pe lângă conducerile Direcțiilor Sanitar-Veterinare din Brăila și Ialomița ca să aprobe solicitările de export ale firmelor reprezentate de individul anchetat de DIICOT Tulcea.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă