14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVaticanul recunoaşte statul Palestina. Reacţia Israelului

Vaticanul recunoaşte statul Palestina. Reacţia Israelului

Vaticanul a semnat tratatul prin care a recunoscut statul Palestina. Gestul simbolic a fost condamnat imediat de Israel care a avertizat că există riscuri privind procesul de pace, relatează Mediafax

Noul tratat, semnat de Comisia bilaterală a Vaticanului, “vizează aspecte esenţiale ale activităţilor Bisericii Catolice în Palestina”, potrivit unui comunicat oficial.

“Da, este vorba de o recunoaştere a existenţei statului palestinian”, a confirmat monseniorul Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Citeşte şi: Turcia şi-a rechemat ambasadorul de la Vatican, după ce Papa a evocat genocidul armean

Ministerul israelian de Externe a condamnat decizia Vaticanului, exprimând “dezamăgire”, informează Washington Post.

“Această manevră nu promovează pacea, îndepărtând conducerea Autorităţii Palestiniene de posibilitatea revenirii la negocieri directe şi bilaterale. Israelul va examina tratatul şi va lua măsurile necesare”, a comunicat Ministerul israelian de Externe.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă