21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru iubitorii de tenis: Andreea Mitu s-a CALIFICAT în optimile...

Veste bună pentru iubitorii de tenis: Andreea Mitu s-a CALIFICAT în optimile turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis, Andreea Mitu, s-a calificat, marți seara, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală, informează Agerpres.

Meciul a durat o oră și 54 de minute de joc efectiv, dar a fost întrerupt de două ori de ploaie, la 1-0 pentru Beck și 40-40 și la 2-0 și 30-30.

Andreea Mitu (23 ani), aflată pe locul 78 în lume, a cedat categoric primul set, cu 1-6, dar situația din teren a fost mult mai strânsă, românca pierzând majoritatea ghemurilor la limită.

În setul secund, Mitu a evoluat mult mai bine, a avut 1-0 după ce a salvat o minge de break, s-a desprins la 2-0, dar Beck (21 ani) a revenit și a egalat, 2-2. Andreea a mai condus cu 3-2 și 4-3, iar apoi a reușit un nou break, într-un moment psihologic, câștigând setul cu 6-3.

În decisiv, reprezentanta noastră a dominat categoric ostilitățile, a condus cu 2-0, 3-1 și chiar cu 5-1, Beck (71 WTA) a redus din diferență, la 5-3, dar Andreea Mitu a încheiat setul și meciul pe serviciul colegei sale de club (în Germania).

Andreea Mitu și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea și bulgăroaica Sesil Karatanceva.

Mitu e a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale turneului din acest an de la București, după Patricia Maria Țig și Monica Niculescu, a treia favorită.

Cele mai citite

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget, ceea ce duce la o neacoperire...

De Paște, Ciolacu i-a dat Gabrielei Firea PAS, CĂ tot Piedone e lăsat la crescut precum cozonacul

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, i-a transmis candidatului declarat al formațiunii sale politice pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă