21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele american Mike Pence a vizitat fostul lagăr de concentrare nazist Dachau

Vicepreședintele american Mike Pence a vizitat fostul lagăr de concentrare nazist Dachau

Vicepreședintele american Mike Pence a vizitat duminică fostul lagăr de concentare nazist Dachau, în cadrul primei sale vizite oficiale în Germania, transmite DPA preluată de Agerpres.

Mike Pence, alături de soție și de fiică, a vizitat fostul lagăr, situat la nord de Munchen, după care a asistat la o ceremonie religioasă dintr-o biserică protestantă din apropiere. 

Vizita a avut loc după ce Pence a participat la Conferința de Securitate de la Munchen, pentru a prezenta poziția privind politica externă a președintelui american Donald Trump.

Dachau a fost primul lagăr de concentrare permanent creat de naziști. Aproximativ 41.500 de evrei, homosexuali, romi, activiști creștini și alți disidenți au fost uciși în acest loc, conform site-ului Memorialului de la Dachau.

În momentul în care lagărul a fost eliberat de militari americani la 29 aprilie 1945, au fost salvați aproximativ 30.000 de prizonieri din 31 de țări.

 

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă