19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVictor Ponta ar fi rupt relații cu Remus Truică după o sesizare...

Victor Ponta ar fi rupt relații cu Remus Truică după o sesizare venită de la SRI

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ca martor, în dosarul de favorizare a făptuitorului în care este judecat Călin Popescu Tăriceanu, că a rupt relațiile cu omul de afaceri Remus Trică, după ce SRI i-a trimis o sesizare, potrivit News.ro.

Victor Ponta a fost audiat ca martor în dosarul în mărturie mincinoasă al președintelui Senatului. Întrebat despre relația sa cu Remus Truică, omul de afaceri care a pus la cale retrocedarea frauduloasă a pădurii Snagov, Ponta a recunoscut că-l știa pe acesta de mulți ani.

„După ce am devenit prim-ministru, am evitat să mă mai văd cu Truică, deoarece am fost informat de SRI că sunt probleme cu acesta, fără a primi alte detalii”, a mai spus Victor Ponta.

Chestionat dacă s-a întâlnit cu consultantul politic israelian Tal Silberstein acasă la Tăriceanu, Ponta a răspuns afirmativ. “Da, l-am găsit acasă la Călin Popescu Tăriceanu în 2014 și s-a vorbit de formarea unui nou partid. Tăriceanu se vedea și cu Traian Băsescu și cu Vasile Blaga”, a declarat la DNA fostul premier.

În același dosar, fosta soție a lui Călin Popescu Tăriceanu, Ioana Valmar, a declarat procurorilor DNA că, în octombrie 2008, a fost contactată de un avocat de la o firmă de avocatură care i-a cerut să autentifice ca notar, un contract de vânzare-cumpărare privind un teren din București și care aparținea Prințului Paul Al României. 

“Erau 17 hectare pe Stradă Ion Ionescu de la Brad din București. Avocatul mi-a spus că este pe Strada Sisesti și mi-a cerut o estimare de taxe. Cumpărător era SC Replicia, prin Remus Truică. I-am comunicat că valoarea minima pentru tranzacție, conform grilei notarilor pentru 2008 era de 500 de euro pe metru pătrat. Rezulta o valoare de 85 milioane de euro, impozitul în sarcină vânzătorului calculat fiind de 1.709.000 de euro. Truica mi-a cerut să autentific contractul la o valoare de 50-60 euro/mp. Nu am fost de acord”, a arătat fosta nevasta a lui Tăriceanu în declarația de martor.

Într-un final, tranzacția nu s-a mai semnat la cabinetul Ioanei Tăriceanu și Truică a ales alt notar.  

La dosar mai există și un denunț al lui Paul Al României împotriva lui Remus Truică. Potrivit documentului, după ce a obținut drepturile litigioase asupra pădurii Snagov, firma Reciplia a vândut, pe 5 decembrie 2017, lui Sorin Roșca Stănescu 10.100 de metri pătrați cu un preț de 2,5 euro pe metru pătrat și în 2008 aceeași firma a vândut către Remus Truică 75.400 de metri pătrați la un preț de 1,3 euro pe metru pătrat.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă