19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Boris Johnson spune că articolul anti-Brexit pe care l-a scris în...

VIDEO. Boris Johnson spune că articolul anti-Brexit pe care l-a scris în februarie era o “semi-parodie”. Editorial nu a fost publicat atunci, iar până astăzi a fost secret

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, şi-a apărat, duminică, decizia de a scrie, în februarie, un articol în care pleda pentru rămânerea Marii Britanii în UE, spunând că materialul respectiv este o “semi-parodie”. El a precizat că decizia Londrei de a părăsi blocul comunitar este cea corectă, relatează BBC.

Oficialul de la Londra, unul dintre liderii campaniei pro-Brexit, a dat această explicaţie după ce cotidianul Sunday Times a publicat un editorial anti-Brexit, scris de Boris Johnson în februarie, în care acesta explica de ce britanicii au interesul să rămână în UE. Articolul nu a mai fost publicat până acum.

Citeşte şi Boris Johnson scrisese şi un editorial anti-Brexit

Boris Johnon spune că la vremea respectivă „se lupta cu această problemă”, iar articolul respectiv era doar o încercare de a crea „un scenariu alternativ”.

Criticii l-au acuzat de „duplicitate”.

Întrebat dacă între timp şi-a schimbat opiniile asupra „problemei”, ministrul britanic a spus că înainte de referendum „toată lumea încerca să-şi formeze o opinie şi să aleagă o tabără”.

„Este foarte adevărat că am avut o luptă interioară, la fel ca foarte mulţi oameni din această ţară”, spune Johnson. „Şi am scris un articol lung, care în final a ieşit covârşitor în favoarea plecării.”

Atunci, Boris Johnson s-a gândit că ar fi bine să încerce să creeze, numai pentru el, un scenariu alternativ.

„Aşa că am scris un fel de semi-parodie în sens invers, care în mod misterios a ajuns acum într-un ziar. Eu cred că am trimis-o unui prieten.”

Boris Johnson mai povesteşte că după ce a scris acest articol semi-parodie, l-a aşezat lângă primul, care era pro-Brexit, şi i-a fost foarte clar că al doilea este cel corect.

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă