15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Actrița Emma Watson, un nou clip inspirațional, în lupta pentru egalitatea...

VIDEO. Actrița Emma Watson, un nou clip inspirațional, în lupta pentru egalitatea de gen

Actrița britanică Emma Watson a intervievat mai mulți designeri faimoși, în cadrul campaniei ONU privind egalitatea de gen, pe tema presiunilor la care sunt supuse femeile în interiorul industriei modei, dar și în afara ei. 

Astfel, într-un clip video produs de Vogue, Emma Watson a stat de vorbă cu mai mulți designeri, printre care Jonathan Saunders, Erdem Moralioglu, Bella Freud și Stella McCartney, pentru a releva de ce o industrie care gravitează în jurul femeilor le impune standarde nerealiste privind corpurile lor. 

Sursa: Youtube/British Vogue

”Cred că industria modei are un rol foarte important. Trebuie să transmitem un mesaj mai bun femeilor de toate vârstele, de toate mărimile și de toate naționalitățile. Trebuie să le permitem femeile să se simtă bine în pielea lor”, a declarat Stella McCartney. 

Emma Watson a atras atenția designerilor cu privire la sexismul care există în acest domeniu, unde, ca și în alte domenii, plata se face diferențiat în funcție de gen și practicile pentru concediu de maternitate și paternitate nu sunt corecte. 

”Este foarte ușor să îți închipui că lucrezi într-un domeniu liberal, astfel că, uneori neglijezi aceste aspecte”, a explicat Jonathan Saunders. 

Emma Watson i-a întrebat pe designeri ce consideră că ar trebui să fie îmbunătățit la industria modei pentru a atinge egalitatea de gen. Chestiuni precum concediul de maternitate și plata egală au ieșit la suprafață. De asemenea, designerii au menționat nevoia de a promova imagini cu femei în care acestea să apară în ipostaze de putere. 

”Mi-ar plăcea să văd o reprezentare mai diversă a femeilor și bărbaților din modă, într-un mod care ei se simt mai puternici. Cred că industria a avansat mult spre egalitatea de gen dar încă există mult sexism și rasism”, a spus Emma Watson, ambasadoare a Națiunilor Unite. 

Filmul realizat de Watson face partea din campania Națiunilor Unite ”HeForShe”, campanie căreia i s-a alăturat și președintele Klaus Iohannis cu ocazia zilei internaționale a egalității de gen.

”HeForShe” este o campanie care atrage atenția asupra inegalităților de gen și prin care Emma Watson, alături de ONU, încearcă să construiască un front comun al femeilor și al bărbaților pentru lupta pentru egalitate. 

Pe site-ul campaniei se arată că scopul ”HeForShe” este să atragă o jumătate de populația Pământului (bărbații) în lupta pentru cealaltă jumătate. 

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă