23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO Statul Islamic a prezentat înregistrarea video a decapitării unui combatant...

VIDEO Statul Islamic a prezentat înregistrarea video a decapitării unui combatant kurd în Irak

Pe înregistrarea video difuzată de aripa Statului Islamic din provincia Ninive din nordul Irakului, apare un grup de combatanţi kurzi reţinuţi de S.I., îmbrăcaţi în portocaliu. Trei dintre ei îi cer preşedintelui Kurdistanului irakian, Masoud Barzani şi Guvernului kurd Ţsă pună capăt cooperării cu America", informează SITE, preluat de Mediafax.

"Nu lăsaţi America să intervină în regiunea nostră. Sufletele noastre sunt în mâinile voastre (…) Orice eroare sau imprudenţă din partea dumneavoastră ne va face pe noi să ne pierdem viaţa", a declarat unul dintre captivi, potrivit SITE.

Ulterior apare un alt ostatic în uniformă portocalie înconjurat de trei bărbaţi îmbrăcaţi în negru în faţa unei moschei din Mosul, capitala provinciei Ninive, în timp ce în a doua jumătate a ecranului defilau imagini cu întâlniri între liderii kurzi şi americani. Unul dintre islamişti îl decapitează apoi pe combatantul kurd.

Săptămâna trecută SI a difuzat o înregistrare video cu decapitarea în Siria a jurnalistului american James Foley şi în care ameninţa un alt ostatic, pe Steven Sotloff, cu aceeaşi soartă dacă raidurile americane în Irak vor continua.

video: youtube.com

 

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă