12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialViktor Orban: Se fac eforturi ca liderii minorității maghiare din România să...

Viktor Orban: Se fac eforturi ca liderii minorității maghiare din România să fie excluși

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, luni, că politicienii maghiari din România sunt supuşi unei campanii politice care are scopul de a-i submina. Mai mult, el a spus că se fac eforturi ca liderii minorităţii maghiare să fie excluşi, potrivit MTI, citat de Agerpres.

Într-un discurs susținut la o întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice ungare din străinătate, Orban a declarat că situația trebuie abordată corespunzător. Pe de altă parte, premierul Ungariei a declarat că relațiile cu Slovacia sunt în regulă, iar cele cu Serbia sunt echilibrate. 

Citește și: Ungaria începe construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei cu România

Despre relația cu Croația, Viktor Orban a spus că Ungaria „încearcă să pună relațiile în ordine”, însă nu este ușor, „din cauză că reţeaua de relaţii a fost afectată”. În ceea ce privește Slovenia, șeful Executivului din Ungaria a declarat că legăturile au fost neglijate, dar că sunt speranţe mari într-o bună cooperare în viitor. 

Totodată, el a subliniat că nu se ştie clar dacă Ucraina va deveni un stat constituţional cu o structură economică occidentală. Cu toate acestea, el a mai spus că este în interesul Ungariei să existe întotdeauna „ceva” între Rusia şi Ungaria.

Citește și: Tot mai mulţi migranţi vor să intre ilegal din Serbia în Ungaria

“Nu ar trebui să avem o graniţă comună cu Rusia”, a precizat Orban, adăugând că sancţiunile împotriva Moscovei în criza ucraineană nu vor fi neapărat prelungite automat le sfârşitul primei jumătăţi a anului.

Cele mai citite

Militari ai Republicii Moldova și americani vor participa la un exercițiu comun

Peste 400 de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova, vor participa între 9 – 16 mai, la exercițiul „Swift Response-2024” condus de Comandamentul...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...
Ultima oră
Pe aceeași temă