20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialZece persoane arestate după ce au aruncat fumigene la un forum gay

Zece persoane arestate după ce au aruncat fumigene la un forum gay

Cel puțin 10 persoane au fost arestate sâmbătă după ce mai mulți bărbați mascați au aruncat fumigene într-un loc unde activiști gay au planificat o reuniune în orașul ucrainean Odesa, au anunțat oficiali, informează agenția DPA.

Atacul a vizat un loc unde activiștii intenționau să organizeze un forum despre istoria drepturilor homosexualilor după ce o demonstrație planificată de ei pentru sâmbătă a fost interzisă de un tribunal ucrainean citând temeri că ar putea declanșa violențe.

Organizatorii au reacționat furios la interdicție, declarând că dreptul lor constituțional de întrunire a fost încălcat, notează DPA, citată de Agerpres.

Poliția a intervenit rapid, au declarat oficialii. Nu au existat răniți.

Violența împotriva membrilor comunității lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali este un fenomen în creștere în această țară social-conservatoare, unde Biserica Ortodoxă are o influență considerabilă, amintește DPA.

Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă