11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportAfacerile subterane ale șefului din Primăria Capitalei

Afacerile subterane ale șefului din Primăria Capitalei

 

Șeful Direcţiei de Infrastructură și Servicii publice din Primăria Capitalei a fost inculpat de DNA pentru că a acordat preferențial contracte, a făcut plăți pentru lucrări nerecepționate, iar pentru aceste “servicii” ar fi primit de la două firme, între altele, două autoturisme: un Mercedes și un BMW.

În referatul procurorilor se susține că Dumitru ar fi fost artizanul atribuirii preferențiale a mai multor contracte pentru proiecte majore de infrastructură, precum „Diametrala N-S străpungere str. Buzeşti – str. Berzei – str. Uranus”; „Reabilitarea infrastructurii de bază în Centrul istoric al municipiului Bucureşti”;„Reţeaua metropolitană de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii – Net City”; „Pasaj subteran Piaţa Presei Libere”, alte lucrări.

În perioada 2009-2014, în calitate de director general, de şef al comisiilor de evaluare şi de preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, Mădălin Dumitru ar fi pretins şi primit de la o firmă foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constând în efectuarea unor lucrări de reparaţii/renovare/instalaţii la propriile imobile, a primit materialele necesare şi obiecte electrocasnice pentru a-şi exercita influenţa în vederea atribuirii, derularea în bune condiţii a contractelor şi pentru a aproba decontarea unor lucrări neefectuate. În aceeași calitate, inculpatul Mădălin Dumitru, prin recepţionarea unor lucrări neefectuate la obiectivul „Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa”, a creat premisele decontării de lucrări neefectuate în sumă de 372.636 lei, fără TVA. Prejudiciul a fost recuperat. Tot în perioada 2009–2014, a primit de la reprezentanții a două firme două autoturisme (Mercedes şi BMV X6) și alte foloase necuvenite de circa 50.000 de euro și 9.000 lei. La schimb, directorul Dumitru ar fi aprobat sau avizat lucrări în subcontractare și efectuarea plăţilor la timp. În declaraţia de avere din data de 4 noiembrie 2008 nu a menţionat venituri de 150.000 euro obţinute din vânzarea unui teren situat în Capitală.

În declaraţia de avere din 4 noiembrie 2010 nu a trecut 90.200 lei. În declaraţia de avere din 10 iunie 2013 nu a declarat veniturile obţinute din închirierea unui imobil situat în Voluntari. În acelaşi document a declarat în fals venituri de 500.000 lei şi 150.000 euro obţinute ca urmare a încheierii a trei antecontracte de vânzare-cumpărare și nu a declarat opt ceasuri de valoare. Potrivit DNA, după numirea în funcţia de director al DGISP din Primăria Bucureşti, Mădălin Dumitru ar fi continuat să se ocupe de două firme pe care le controla.  

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă