12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAlexandru Noapteș, cuscrul lui Hrebenciuc, și-a dat demisia la doar o săptămână...

Alexandru Noapteș, cuscrul lui Hrebenciuc, și-a dat demisia la doar o săptămână de la numirea ca director adjunct al ADP Sector 1 Bucureşti

Directorul adjunct al ADP Sector 1, Alexandru Noapteș, și-a prezentat demisia, a anunțat vineri primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

“El a fost numit de către directorul general al ADP acum șapte zile. Eu am numit doar directorul general acum aproximativ 40 de zile. M-am întâlnit cu directorul general, Marian Marinescu, și i-am spus să discute cu Noapteș și să rezolve această problemă de imagine. Au discutat, iar Noapteș și-a prezentat demisia”, a precizat, pentru AGERPRES, edilul.

Primarul a reiterat că Noapteș a fost numit de către directorul general al ADP, Marian Marinescu, în condițiile în care acesta avea libertatea să-și facă echipa.

“Nu a fost numit de mine. A fost numit acum șapte zile de către directorul general al ADP Sector 1. I-am lăsat mână liberă să își facă echipa. Acum, chiar i-am spus: pentru următoarea propunere pe care o va face pentru postul de director general adjunct trebuie să mă consulte. I-am dat mână liberă să își facă echipa, dar uite că a greșit”, a arătat Tudorache.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, i-a cerut, vineri, directorului general al ADP, Marian Marinescu, “să ia toate măsurile legate de numire a directorului adjunct al instituției Alexandru Noapteș”, astfel încât asupra instituției pe care o conduce să nu planeze nicio suspiciune privind situația juridică a personalului angajat.

Filiala PNL Sector 1 i-a solicitat vineri primarului Dan Tudorache să revizuiască numirea lui Alexandru Noapteș.

“Ultima achiziție a noii administrații este celebrul domn Alexandru Noapteș, pentru inițiați — Andi, fost director general al CFR Călători. În această calitate, domnul Noapteș a fost deosebit de atent cu sine, îngrijindu-se ca averea sa să crească considerabil, supraveghind totodată, cu la fel de multă atenție, drumul către prăpastie al CFR Călători SA. De altfel, Agenția Națională de Integritate a descoperit în conturile personale ale acestui domn suma de 1,4 milioane euro care nu putea fi justificată, ÎCCJ dispunând în urma unui proces confiscarea ei”, se arăta într-un comunicat transmis de președintele filialei, Mihai Voicu.

Alexandru Noapteş a intrat în vizorul opiniei publice în 2009, când un ziar central a publicat facturi din care reieşea că fostul şef al CFR Călători a cheltuit 72.500 de dolari în doar trei zile, în magazine de lux din New York. Inspectorii ANI s-au autosesizat şi au descoperit că Alexandru Noapteş avea în conturi 1,4 milioane de euro pe care nu i-a putut justifica. Instanţa Supremă a decis pe 12 decembrie 2014 confiscarea sumei. Alexandru Noapteş este cuscrul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc. Fiica fostului şef al CFR Călători, Irina Noapteş, s-a căsătorit în septembrie 2014 cu Andrei Hrebenciuc.

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Joia Mare. Preasfinția Sa Claudiu a spălat picioarele a 12 tineri în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca

În Joia Mare, 2 mai 2024, în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca la orele dimineții s-a celebrat Vecernia cu Liturghia Sfântului Vasile cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă