17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportANI: Deputatul Florică Bîrsășteanu s-a aflat în incompatibilitate și a încălcat regimul...

ANI: Deputatul Florică Bîrsășteanu s-a aflat în incompatibilitate și a încălcat regimul juridic al conflictului de interese

Deputatul Florică Bîrsășteanu s-a aflat în stare de incompatibilitate și a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, pe vremea când el era consilier local în Timișoara și director medical/manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, informează Agenția Națională de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, el s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a încălcat prevederile legale, deținând simultan mai multe funcții și calități.

Astfel, în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, Florică Bîrsăşteanu a deţinut calitatea de director medical interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara şi funcţia de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL. Totodată, în perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, el a deţinut funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu" Timişoara şi calitatea de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL.

În plus, perioada exercitării mandatului de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. V. Babeş'' (instituţie aflată în subordinea Primăriei Timişoara) a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL, societate în cadrul căreia actualul deputat deţinea calitatea de administrator. În baza acestui contract, SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL a obţinut venituri în cuantum de 86.305 lei. 

 

ANI precizează că deputatul a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă întrucât, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Timişoara din 30 mai 2013, în urma căreia au fost încheiate un contract de închiriere şi un act adiţional între Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ''Dr. Victor Babeş'' şi Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL, unde el avea calitatea de administrator. 

Florică Bîrsăşteanu a deţinut funcţia de consilier local în municipiul Timişoara, în perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014; funcţia de director medical, în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv funcţia de manager interimar, în perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu" Timişoara. 

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă